Deze Antwerpse cantate van Dirk De Nef bezingt een eigentijds liefdesverhaal uit de koorwereld, dat versmolten wordt met hoogtepunten uit 1o0 jaar Antwerpse geschiedenis.
Victor wordt verliefd op Hanne. Ze zijn elkaars tegenpool: hun leefwerelden liggen ver uit elkaar. Hij is een product van de i-pod-generatie. Zij genoot een klassieke zangopleiding en is lid van een koor. Om haar voor zich te winnen moet Victor een reis ondernemen. het wordt een reis door de tijd en door Antwerpen, die uitmondt in een zoektocht naar zichzelf. Dit werk neemt u mee in een muzikale wandeling door Antwerpen en haar geschiedenis, waarin ongetwijfeld enkele thema's u bekend in de oren zullen klinken. Het geheel wordt ondersteund met Antwerps beeldmateriaal uit de voorbije honder jaar. Dirk de Nef componeert in een zeer toegankelijke hedendaagse klankentaal met frisse tonaliteiten zoals die ook terug te vinden zijn in musical- of filmmuziek, die de luisteraar zal meenemen in spanning, ontroering en vreugde.
De Nederlandse tekst is van creatief schrijfster Joey Brown. Een muzikaal voorsmaakje? Surf naar http://www.artivocali.org/