Chto Delat?


Het festival ‘Sapere Aude. Dare to know!’ zoemt in op op protest als verbale en performatieve kunstuiting en wil relevante vragen stellen over kunst in relatie tot activisme, protest en politiek. ‘Sapere Aude. Dare to know!’ neemt de essaybundel ‘But is it Art? The Spirit of Art as Activism’ van de Amerikaanse Nina Felshin als referentiepunt onder de arm om te reflecteren over symbolische en artistiek geëngageerde ‘acties’ vandaag

Russian Woods
Vanuit een workshop filtert het Russisch-linkse kunstenaarscollectief Chto Delat? een op Brechtiaanse ideeën gebaseerde performance. Door middel van vervreemding, zang, dans, video en een open debat wil Chto Delat? tot een analyse komen over brede ideeën van representatie en de belichaming van werkelijke gebeurtenissen. In dit nieuw zangstuk gaat Chto Delat? door met hun epische strijd tussen het verleden en het heden, het mogelijke en het onmogelijke, het utopische, en de woeling van de wereld.

met medewerking van leden van AQUARIUS: Penelope Turner (sopraan), An Janssens (mezzo sopraan), Peter Ratinckx (tenor), Rudy Tambuyser (bariton), Wouter Vandeginste (bariton)
Katrijn Friant (piano)

woensdag 28 maart om 20.30
Beursschouwburg,A. Ortsstraat 20 - 28, Brussel
tickets: www.beursschouwburg.be €12/10 vvk 10/8,5