Aquarius, Midzomerklanken

concert 25/06/2016 Magnificent magnificat - Arvo Pärt

Mizomerklanken 2016Zaterdag 25 juni 2016 om 20U30: MAGNIFICENT MAGNIFICAT - Arvo Pärt
Organisatie: het Marca (Gemeenschapscentrum maarkedal)
Locatie: GC het Marca (voormalige Sint-Eligiuskerk), Maarkeweg 65A, 9680 Maarkedal
Na de grote indruk die Aquarius in oktober 2015 in Maarkedal naliet met de Kanon Pokajanen van Arvo Pärt, keert het koor daar terug met een bloemlezing uit de koormuziek van deze Estse componist. Pärt is nu al vier jaar op rij de meest uitgevoerde hedendaagse componist van klassieke muziek. Zijn muziek is rustpunt en zoekpunt, voer voor de twijfelaar en de ‘nieuw’ gelovige die iets wil omarmen dat boven het zichtbare en het materiële uitstijgt. In vijf talen en vijf verschillende sferen legt Arvo Pärt getuigenis af van zijn geloof, met een unieke stem die miljoenen luisteraars aan hem bindt.
Dit concert is het sluitstuk van de eerste editie van een nieuw festival MIDZOMERKLANKEN dat Maarkedal organiseert en waarvan Marc Michael De Smet curator is.
Het Vlaamse ensemble Ardalus o.l.v. Karen Ketels brengt om 14u30 een programma rond ‘meesterdief’ Jacob Van Eyck en het vermaarde Parijse duo Cathérine Braslavsky – Joseph Rowe brengt om 17u hun betoverende Hildegard von Bingen programma.
Meer info over het programma van Aquarius:Magnificent magnificat
 
TICKETS: 
  • Combiticket (de 3 concerten, inclusief koffie met gebak, aperitiefje en een zomers etentje tussen het tweede en derde concert): 60 euro of 50 euro (reductietarief)**
  • Concert Jacob Van Eyck (inclusief koffie met gebak): 15 euro of 12 euro (reductietarief)**
  • Concert Hildegard von Bingen (inclusief aperitiefje): 15 euro of 12 euro (reductietarief)**
  • Concert Arvo Pärt (inclusief glaasje achteraf): 20 euro of 15 euro (reductietarief)**
** Inwoners van Maarkedal genieten van het reductietarief.