HAVENHUIS-SCHNITTKE-PÄRTZaterdag 7 oktober om 15:00 : HAVENHUIS  - Schnittke - Pärt

15 uur: Inleiding door het architectenbureau Zaha Hadid in het auditorium16 uur: concert door AquariusOrganisatie: Orfeoproducties in samenwerking met District Antwerpen, OC Stadsmagazijn, Havenbedrijf NVLocatie: Havenhuis, Zaha Hadidplein 1, 2030 Antwerpen

Orfeoproducties organiseert een concertreeks rond Muziek en Architectuur. In deze reeks is AQUARIUS te gast in het beroemde Antwerpse Havenhuis. Het concert met muziek van Schnittke en Pärt wordt voorafgegaan door een toelichtingen door het architectenkantoor Zaha Hadid uit Londen om 15u. 
Alfred Schnittke en Arvo Pärt in één programma is niet zo gek. De stijlverschillen tussen beide zijn groot, maar dan ook weer niet zo groot dat ze elkaar niet zouden vinden in hun toenadering tot de muziek van het verleden. Allebei als onverschrokken avant-gardist begonnen, hebben ze nadien een bezinning doorgemaakt waarna ze een veel toegankelijkere toonspraak omarmden. Beide componeerden ze ook grote hoeveelheden filmmuziek. De gezaghebbende Alfred Schnittke speelde ook een belangrijke rol in het beschermen van het artistieke lot van Arvo Pärt die het, onder Russisch bewind destijds, knap lastig had met de Sovjetcensuur.

TICKETS: https://ttk.antwerpen.be/Tickets/Detail.aspx?language=NL&smallmenu=1&code=COC-STA-20171007