muziekles@Bimsem Internaat Sinds enkele weken woont er in het Thomasgebouw van Bimsem Internaat een piano. Deze piano werd verhuisd van de kleine muzieklokaaltjes op Bimsem naar de huiskamer* van het internaat.  De piano kreeg een compleet nazicht, werd gestemd en is helemaal klaar om intensief bespeeld te worden.  Ondertussen zijn er al enkele try-out sessie’s achter de rug en we merken dat er heel wat muzikaal talent rondloopt op ons internaat.  Maar dat is nog niet alles, onder de blauwe hemel vond tijdens de paasvakantie ook een drumstel zijn weg naar ons internaat en kreeg onmiddellijk een vast plekje op het internaat! Er zijn ook nog enkele ¾ akoestische gitaren onderweg.     

Vanaf volgende week starten we met heuse muzieklessen op internaat. Internen kunnen hierop intekenen. De lessen zullen gegeven worden door een team van geschoolde muziekleraren.

Deze lesreeks zal lopen tot half mei.  Daarna start de examenperiode en kunnen de leerlingen alle tijd en energie gebruiken voor het schoolse werk. Het vrij oefenen tijdens de ontspanningsmomenten op internaat zullen we uiteraard verder blijven aanmoedigen.  De lessen gieten we in een schema.   

 

Een deel van deze muzieklessen zal doorgaan in onze internaats-huiskamer-Jules*! Onze huiskamer werd onlangs gedoopt naar een oud leerling én oud leerkracht van onze school, Jules van Nuffel (1883 – 1953).  Dit als eerbetoon aan deze Vlaamse componist en lector muziekgeschiedenis. Daarnaast was de heer Jules van Nuffel ook dirigent van het Sint-Romboutskoor en directeur van het Lemmensinstituut te Mechelen.  (http://www.julesvannuffel.be) 

 

Het team-internaat heeft de handen uit de mouwen gestoken om van deze huiskamer een pareltje te maken. Naast muzieklokaal zal deze plek ook een ruimte zijn voor gesprek en dienst doen als zorglokaal. We zijn supertrots met deze “renaissance”. 


www.bimsem.be